Nogometne legende Hrvatske i Slovenije odigrat će u subotu, 13. ožujka, u Petrinji humanitarnu utakmicu koju su inicirali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker, i predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, s ciljem pomoći područjima stradalima u razornom potresu krajem prošle godine, priopćio je danas Hrvatski nogometni savez.
Tom će prilikom Aleksander Čeferin u ime krovne europske nogometne federacije uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu, a HNS predati donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.
Susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije nastavak je njegovanja dobrosusjedskih odnosa dvaju nacionalnih saveza koji su u rujnu prošle godine u Brdu kod Kranja također organizirali prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili domaćini (3:2). Obje će momčadi, baš kao i u rujnu, biti sastavljene od velikih nogometnih imena.
Za Hrvatsku će igrati Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Mario Stanić, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar i Marko Babić. Ulogu izbornika preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, a pomoćnik na klupi bit će mu Robert Prosinečki. U vodstvu hrvatske momčadi bit će i aktualni izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, bivši izbornik Miroslav Blažević, odnosno Marijan Vlak. Slovenske boje branit će, između ostalih, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević…
“Kao rođenom Petrinjcu izuzetno mi je drago da je ova inicijativa pokrenuta u Hrvatskom nogometnom savezu i da su je objeručke prihvatili naši prijatelji iz Slovenije, uz svesrdnu podršku i pomoć Europske nogometne federacije Uefe. Pritom su, naravno, ključnu ulogu odigrali predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, i predsjednik našeg Saveza i član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker. Ovo je još jedna potvrda silno velikog značaja nogometa u službi humanosti. Vjerujem da ćemo zajedničkim donacijama ljudima na potresom pogođenim područjima barem malo olakšati njihovu svakodnevicu. Želim izraziti veliku zahvalnost svim sudionicima obiju reprezentacija i obaju Saveza, ali i žal što će se utakmica odigrati bez prisustva gledatelja. Međutim, naša je obveza pridržavati se važećih epidemioloških mjera i u prvom redu misliti na zdravlje ljudi.”, rekao je Zorislav Srebrić.
Početak prijateljske utakmice nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije je u 13 sati na stadionu Mladosti.
FOTO: Nogometne legende Hrvatske i Slovenije s jednog od ranijih susreta (foto HNS)

 

By GSNK M

Leave a Reply