Izabranici trenera Roberta Perkovića osvojili naslov prvaka

Naši juniori trenera Roberta Perkovića osigurali su naslov prvaka 3.NL Središte u konkurenciji 11 klubova iz naše, Karlovačke i Zagrebačke županije te grada Zagreba.  Ovaj veliki uspjeh mladih Zelenih ostvarili su vratari Sandro Jergović i Mateo Radušević te igrači u polju Toni Tepić, David Milošević, Miloš Džakula, Mursel Smakiqi, Andrej Mioković, Josip Petrović, Marko Marović, Bernard Pedljo, Mišo Đebro, Borna Kikić, Matej Šimundić, Mario Belošević, Alen Kapac, Filip Pipalović, Luka Begović, Josip Poturica, Valentino Jukić,  Marko Medarević, Martin Elblinger, Paulo Čađo Panić, Petar Makprekaj i Josip Radman. Klupsku listu strijelaca juniora nakon 19 odigranih kola predvodi Mioković s devet postignutih golova, slijede Poturica (8) te Belošević i Đebro s po sedam golova. Na putu prema naslovu juniori su porazili su po dva puta zagrebački ZET (3:1, 4:0), Prigorje iz Žerjavinca (2:0, 3:1),  Frankopan iz Galdova (5:1, 2:1), Ilovac iz Karlovca (4:0, 4:0) i Jasku iz Jastrebarskog (4:0, 2:0), te po jednom Sutlu Laduč (6:1),  zagrebačku Trešnjevku (4:1), zagrebački Jarun (5:1) i kutinsku Moslavinu (4:2). Čestitamo našim juniorima i treneru Perkoviću na ovome uspjehu, a evo kako je o velikom pothvatu mladih Zelenih, koji je došao nakon velikih poteškoća za život i sport u našem gradu uslijed potresa i epidemije COVIDA-19, izvijestio Portal 53.

 

Juniori petrinjske Mladosti, nakon regularnog dijela prvenstva, prvi su presjekli ciljnu vrpcu u prvenstvu Treće nogometne lige – Središte, navodi Portal 53.

U 20 odigranih utakmica ostvarili su 14 pobjeda i po tri remija i poraza i u konačnici pet bodova razlike (45) u odnosu na drugoplasirane igrače kutinske Moslavine (40).

Međutim, to je tek prva stepenica jer predstoji im još doigravanje za plasman u viši stupanj natjecanja, a nakon posljednje utakmice protiv Jaruna, koja je okončana bez pobjednika 2:2, trener Robert Perković je kazao: „Ne propuštamo priliku da ovo proslavimo i konačno je nakon dugo vremena jedna selekcija niz omladinskog pogona prva. Htio bih pohvaliti igrače koji su se stvarno cijelu sezonu maksimalno posvetili treningu, dobro smo radili i to nas je nagradilo prvim mjestom. I na ovoj utakmici, iako smo imali nekoliko izostanaka, odnosno trojica igrača su u izolaciji zbog Covida i školskih obaveza, a i najbolji igrač (Đebro) nam se nažalost povrijedio, međutim imamo dovoljan broj igrača i odigrali smo solidnu utakmicu iako nismo pobijedili. Dalje nastavljamo u istom ritmu i htio bih se zahvaliti svima u klubu koji su nam omogućili ovakve uvjete za rad i nadam se da ćemo iznjedriti nekoliko igrača za prvu momčad, a što je i cilj svih nas u omladinskom pogonu da što više igrača završi u seniorima. Mislim da ima „štofa“, da su dobri dečki i ima već pet-šest imena koji treniraju s prvom momčadi. Još jednom zahvaljujem svojim igračima i cijelom klubu, kao i gradonačelniku i našim vjernim navijačima.“

Upravo im je i gradonačelnik Darinko Dumbović na kraju čestitao na velikom uspjehu: „Kada smo radili jednu kvalitetnu strategiju, prije svega sporta, mogu reći da nije u pitanju samo nogomet nego i svi koji su napredni, a nogomet je taj koji daje najviše rezultata pogotovo što vidimo da su ti rezultati vidljivi na ovom zelenom terenu. Mi, kao Grad, dali smo sve od sebe da pokušamo napraviti dobre uvjete koji su napravljeni na ovom pomoćnom terenu s prekrasnom umjetnom travom i mnoge selekcije u klubu su dobile priliku. Ovo je jedan mali sportski gigant Grada Petrinje, uz sam Gradski stadion, koji pokazuje i da je jedan sportski dnevni boravak. Tu ima jako puno selekcija i ono što me veseli je da su tu uvijek uz svoju djecu i roditelji i obitelj, a najviše smo dali značaj da pristup prema svakoj selekciji treba biti pedagoški. Zbog toga se zahvaljujem svim trenerima koji rade, ali i na ovom prekrasnom rezultatu juniora i hvala im na tome što su izborili stabilnost prvoj momčadi, a to znači da kada vidim naše juniore onda prva momčad može mirno spavati i mi ćemo se uvijek osloniti, kao Grad, da imamo taj svoj potencijal i bazen kojeg trebamo crpiti, ali ne možemo ako nemamo kvalitetnih trenera, struku i pomoćne terene na kojima ćemo raditi još više. Zahvaljujem se svim selekcijama i cijelom stručnom stožeru koji o tome vodi brigu i još jednom čestitam, došao sam sa svojim najbližim suradnicima iz poštovanja prema rezultatu jer oni su pokazatelj svega onoga što danas treba pokazati u sportu i ni sami nisu svjesni koliko ovi mladi klinci gledaju u njih starije, a koliko oni gledaju u seniore. To je jedna poveznica, jedan ciklus koji treba nagraditi i reći im hvala.“, ističe se u izvješću Portala 53.

 

 

By GSNK M

Leave a Reply