BRŽI NA LOPTI: Igrači HAŠK-a danas su uvijek bili brži i energičniji ‘na lopti’ od naših seniora poput Režeka u ovom duelu s našim Žužićem

DEBAKL ZELENIH NA ZAGREBAČKOJ PEŠČENICI

33.kolo 3.HNL Središte
HAŠK – Mladost 4:0 (3:0)
ZAGREB Stadion HAŠK-a. Bez gledatelja. Sudac: Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Marić.
STRIJELCI: 1:0 – Rihtar (23), 2:0 – Krajačić (37), 3:0 – Rihtar (39), 4:0 – Rihtar (48-11m).
HAŠK: Kralj – Čopec (od 80.Barišić), Kos, Miloš, Perinić – Ristovski, Doe (od 70.Galić), Pizzitola, Zelenika (od 60.Surjan) – Krajačić (od 70.Bosak), Rihtar (od 60.Režek). TRENER: Ivan Piplica.
MLADOST: Jelavić – Baniček (od 46.Hamzagić), Crnojević, Marović, Dolovčak (od 68.Žužić) – Vučak, Špišić, Lovreković – Abramović (od 56.Petrović), Filipović – Dumbović (od 46.Hrnčević). TRENER: Boris Perković.
U najlošijoj predstavi otkako im je na klupi trener Perković, naši seniori potpisali su danas uvjerljivu kapitulaciju od HAŠK-a koji je gotovo cijelu sezonu proboravio pri začelju ljestvice pa su mu ovo na neki način bodovi spasa. Tko zna bi li HAŠK i danas upisao pobjedu da mu se igrači u zelenoj opremi nisu svesrdno ponudili za egzekuciju. Iako su naši seniori ove sezone izgubili puno utakmica, teško se sjetiti kada su nanizali ovoliki broj teških pogrešaka, pogotovo u užoj obrani. Počeli su Zeleni s katastrofalnim reakcijama u odbrambenom bloku u 23.minuti, Kos je iz zadnjeg reda ‘opalio’ nasumičnu dijagonalu na naš šesnaesterac gdje su Crnojević i vratar Jelavić neodlučno startali na loptu, Jelavić ju je i promašio pa Rihtaru nije bilo teško plasirati loptu u prazna vrata za 1:0. Ako se pomislilo da se ne može gore reagirati u obrani, u 37.minuti Baniček je ničim izazvan kao posljednji igrač gurnuo loptu u for domaćem napadaču Krajačiću koji taj poklon ne propušta i iz blizine matira Jelavića za 2:0. Dotad bojažljivi i rastrgani u pas igri, domaći nakon poklona suparnika pristaju goropadni i sigurni u tranziciji prema našem golu. U 39.minuti Zelenika je oboren u prodoru ka golu Zelenih na vrhu šesnaesterca, Rihtar je zatim izveo slobodnjak po kojem se lopta odbija od našeg živog zida i odsjeda u golu za 3:0. U smiraju prvog dijela vidjeli smo i jedini spomena vrijedan napadački pokušaj Zelenih, Filipović je izvrsno gađao iz slobodnjaka, no domaći vratar Kralj spreman je za taj izazov i vadi loptu ispod grede u korner. Ne može se reći da je HAŠK samljeo Zelene u prvom dijelu kako rezultat sugerira, čak su igrači u zelenoj opremi više izdominirali u središnjici, ali to je očito bilo nešto s čime su domaći računali, pokrivši prilaze svom golu. Trener Perković pokušao je uvođenjem Hrnčevića i Hamzagića umjesto Dumbovića i Baničeka prodrmati svoju momčad, ali bez uspjeha. Serija pogrešaka Zelenih nastavila se u 48.minuti, Lovreković je izgubio loptu u iznošenju iz zadnjeg reda, zatim je startao na Krajačića unutar kaznenog prostora, napadač HAŠK-a je pao, a sudac Čuljak pokazao na kreč. Dojma smo da je prestrogo dosuđen penal na Krajačiću, ali kakvo bi to bilo gostovanje Zelenih u Zagrebu da se protiv njih ne dosudi barem jedan kazneni udarac. U svakom slučaju, Rihtar je sigurno realizirao najstrožu kaznu za 4:0. Do kraja je Jelavić skinuo tri ‘zicera’ domaćim napadačima i tako spriječio još veću katastrofu. Igrači u crvenoj opremi bez većih poteškoća pravili su višak na lijevom boku naše obrane što je bila i ostala velika boljka obrambenog bloka Zelenih ove sezone. Do kraja koje našim seniorima ostaje još samo domaćinstvo Maksimiru iduće subote na Gradskom stadionu.
HAŠK U NALETU: Špišić u skoku s napadačem domaćih na korneru ispred naših vratiju, akciju prate Lovreković, Marović i Petrović

 

By GSNK M

Leave a Reply