ZELENI PROTUTNJALI  KROZ ŠPANSKO: Marović blokira pokušaj domaćeg napadača Garizada, akciju prati Abramović
Špansko – Mladost 0:3 (0:2).
20.kolo 3.HNL Središte
ZAGREB. Igralište SRC Špansko. Bez gledatelja. Sudac: Pavlešić (Zagreb).
STRIJELCI: 0:1 – Filipović (15.-11m), 0:2 – Filipović (42 – 11m), 0:3 – Hrnčević (83).
ŠPANSKO: Gujić – Ivezić, J.Bajan, Lovrić, Strmečki (od 70.Tarle) – Glavinić, Ljubičić, Lerotić (od 71.Marković), B.Bajan (od 46.Garizado) – Klarić (od 87.Šiprak), Milinović. TRENER: Mihovil Vukelić.
MLADOST: Jelavić – Đusi, Vučak, Marović, Dolovčak (od 55.Radošević) – Korečić, Špišić (od 80.Đebro), Lovreković – Filipović, Abramović (od 80.Baniček) – Dumbović (od 71.Hrnčević). TRENER: Boris Perković.
CRVENI KARTONI: J.Bajan (42. pekršaj na igraču u izglednoj poziciji), Dumbović (75. – isključenje nakon izlaska iz igre zbog nepridržavanja pravila).
Odigravši svoju daleko najzreliju partiju na gostovanjima u ovoj sezoni, naši seniori ubilježili u srazu s Španskim drugu uzastopnu proljetnu prvenstvenu pobjedu. Bolji su bili igrači u zelenoj opremi u svim elementima igre od domaćina koji nije oskudijevao u želji, trci i borbenosti ali malo toga im je prolazilo za rukom u završnici akcija. Iako je Špansko od 41.minute igralo s igračem manje po isključenju braniča Bajana, koji je na Abramoviću tom prilikom načinio prekršaj za kazneni udarac, dojma smo da bi crveni i bez tog hendikepa teško parirali našim seniorima koji su u utakmicu ušli u standardnoj postavi. Uigrana formacija Zelenih uspostavila je od prve minute ogleda s Španskim svoju pas igru, protok lopte prema raspoloženim krilima Abramoviću i Filipoviću bio je brz i pravodoban, završnice napadačkih akcija takve da je domaćima ostalo samo faulirati naše napadače u izglednim situacijama kako bi spriječili najgore po sebe..Dvostruki strijelac Filipović mogao je i do hat-tricka u 66.minuti, ali je susretu ‘oči u oči’ s vratarem domaćih izabrao lob kojeg je osujetio vratar domaćih. Desetak minuta prije toga, danas izvrsni Đusi sve je napravio za Abramović koji kasni na idealan ubačaj za 3:0. I Špišić, i danas među najboljima na travnjaku, je mogao do gola iz idealne prilike u 44.minuti no vratar domaćih obranio je našem kapetanu čisti zicer. Sve do ulaska Hrnčevića u igru ‘mirisalo’ je da će Špansko izbjeći uvjerljiviji poraz, a naš iskusni napadač u 83.minuti nije ponovio grešku Filipoviću iz 66.minute i preciznim udarcem probio vratara Španskog za konačni rezultat. Uz Hrnčevića trener Perković uveo je u igru i Radoševića, Baničeka i Đebru. Sve u svemu čestitke treneru Perkoviću i igračima na trijumfu nakon kojega je položaj našeg kluba na ljestvici daleko bolji i jači nego što je bio prije samo desetak dana! Idemo dalje Zeleni u nove pobjede!

 

By GSNK M

Leave a Reply