PRVI PROLJETNI POSRTAJ ZELENIH: Trešnjevka se danas na Gradskom stadionu pokazala pretvrdim orahom za izabranike trenera Perkovića, u kadru duel Ivana Lovrića i kapetana gostiju Antonija Tička

 

DANAS NA MLADOSTI:
Prvi poraz Zelenih u polusezoni
23.kolo 3.HNL Središte
Mladost – Trešnjevka 0:1 (0:0)
Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Landeka (Velika Gorica). Pomoćnici: Pranjić i Krznarić.
STRIJELAC: 0:1 – Kotarski (75).
MLADOST: Jelavić – Đusi (od 74.Baniček), Marović, Vučak, Dolovčak (od 83.Žužić) – Korečić, Špišić, Lovrić – Đebro (od 59.Radošević), Filipović – Dumbović (od 74.Lovreković). TRENER: Boris Perković.
TREŠNJEVKA: Vojnić – Matošević, Blaškić, Radanović, Puklin – Tičak, A.Martinko, Resler (od 46.Kotarski), M. Martinko – Burić, Josipović (od 90.Zelić) TRENER: Domagoj Kosić.
Nakon proljetne serije od tri pobjede i remija u Zagrebu kod Ponikvi, naši seniori doživjeli su danas prvi poraz od zagrebačke Trešnjevke. Na taj način zakomplicirali su Zeleni gotovo trasiran put prema sredini ljestvici i sada ih čeka niz teških iskušenja za bijeg iz opasne zone iz koje su i krenuli u proljetni dio prvenstva. Današnji ogled s starim sportskim rivalima iz Zagreba (suparnici iz negdašnje Međurepubličke lige Sjever i Hrvatske lige) ‘mirisao’ je na klasični prvenstveni remi dvaju momčadi koje su imale igru sve do same završnice akcija kada bi zatajio zadnji pas ili mirnoća u realizaciji. Sve do 75.minute kada se naša formacija ‘zaboravila’ u pritisku na gol suparnika i ostavila ogroman nebranjeni prostor za kontru gostiju koju znalački završava Kotarski za 0:1 i prednost gostiju koja se nije mijenjala do kraja. Samo minutu prije primljenog gola trener naših seniora Boris Perković pokušao je dvostrukom izmjenom i ulaskom Lovrekovića i Baničeka u igru napraviti odsudni pohod na gol gostiju, no umjesto željenog vodstva primio se gol na drugoj strani. I današnja utakmica i njezin ishod pokazala je izjednačenost lige gdje su mogući svi ishodi i odlučuju nijanse. Zelenima se nema što prigovoriti po pitanju angažmana, tečne organizacije igre i napada, srčanosti i želje, no danas jednostavno nije bilo prave odluke kada je trebalo efikasno završavati akcije i realizirati stopostotne prigode kakve su, primjerice, imali Dumbović (78.minuta), Filipović (85.) ili Baniček u posljednjim sekundama sudačke nadoknade. Izostala je i koncentracija u obrani kada je trebalo provoditi remi kraju. Gosti iz Zagreba pokazali su da vrijede puno više od trenutnog plasmana na ljestvici, posebno je raspoložen danas bio njihov napadački tandem Burić-Josipović. U svakom slučaju, nema vremena za velike analize u taboru Zelenih. Već u srijedu je županijski derbi s Segestom, a zatim kraj Petrinjčice stiže Lučko. Zeleni glavu gore i idemo po bodove u idućim prvenstvenim iskušenjima!

 

By GSNK M

Leave a Reply