U prostorijama ‘Mladosti’ potpisani su ugovori kojima su regulirani odnosi novih igrača i kluba, izvijestio je večeras Portal 53.

Više o tome kazao je direktor Davor Ivić: „Riječ je pojačanjima koji su nam pristupili u prvenstvenoj pauzi. Tako smo potpisali prvi stipendijski ugovor s našim Arijanom Miočinovićem, jednim potentnim mladićem koji je došao iz juniora i koji se nametnuo već kao seniorski igrač i od njega očekujemo u budućnosti da će se razviti u pravog nogometaša i da će napraviti karijeru sukladno svojoj kvaliteti. Isto tako, u naš klub su u ovom dijelu sada došli Ivan Perić, Domagoj Šipuš, Dominik Cerovski i Luka Kožić, koji je igrač iz viših liga, a došao je pomoći Mladosti da se pokušamo održati što bolje na prvenstvenoj ljestvici. Na taj način ulazimo spremni u prvenstvo i da ćemo imati određenu kvalitetu, odnosno bolju nego što smo je imali na početku sezone u lipnju prošle godine kada smo se skupljali.“

Kod potpisivanja je bio i Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, što je Davor Ivić i pojasnio: „Imali smo priliku i da nas je došao obići i gospodin Majdak, inače čovjek iz naše županije, koji je igrao u našim klubovima BSK-u iz Budaševa i TŠK-u iz Topolovca i veliki je ljubitelj nogometa, a došao je sa svojim Nogometnim klubom Barilović koji su na našem pomoćnom igralištu odigrali prijateljsku utakmicu protiv nogometaša Petrovca. Inače, Tugomir Majdak je uvijek naš dragi gost zato što nam je puno omogućio i u kontaktima s Ukrajincima, s Nogometnim klubom Shakhtar, gdje smo ostvarili neke kontakte, odnose, razmjenu i ugostili smo njihove mlađe momčadi ovdje kod nas u Petrinji, a tada je bio i ukrajinski počasni konzul u Hrvatskoj Ivica Pirić, tako da i s privredne strane očekujemo pomoć ljudi koji će imati neka ulaganja u ovaj naš kraj, u Petrinju, u čemu nam je Tugomir Majdak poveznica za to i hvala mu na svemu što je napravio.“

Na kompletiranje igračkog kadra osvrnuo se i Igor Oriović, predsjednik NK „Mladost“: „Nastavno na Izbornu skupštinu i one moje riječi kada sam napomenuo da ćemo se bazirati uglavnom na našem igračkom kadru, odnosno igračima iz ove naše županije, tako nastavljamo i radimo dalje. Sve su to, djeca, igrači iz „nogometnog bazena“ Sisak, Glina, Petrinja, uz jedinu iznimku što nam je prvi vratar (Gugec) iz Jastrebarskog. Znači svi igrači su domaći, izvijestio je Portal 53.

Među novim licima u zelenoj svlačionici svakako najveću pozornost privlači dolazak Luke Kožića (25) koji je prošao nogometnu školu zagrebačkog Dinama, a u seniorskoj karijeri dosada je igrao za sisačku Segestu, Sesvete (Druga HNL), zagrebačko Trnje, Opatiju i krapinski Zagorec u jedinstvenoj 3.HNL ili po novome Drugoj ligi. Kožić ima pravo nastupa u 19.kolu, odnosno u subotu kada naši seniori gostuju kod Vrapča u Zagrebu.
Dominik Cerovski (22) i Ivan Perić (21) proteklu sezonu igrali su u Lekeniku, a Domagoj Šipuš (27) u TŠK-u iz Topolovca u 4.HNL Središte podskupina B. Poželimo sreću novim igračima u zelenom dresu i našim seniorima u proljetnom dijelu prvenstva!
FOTO: Novi igrači i vodstvo kluba nakon potpisivanja ugovora večeras u prostorijama Gradskog stadiona. (foto: Portal 53)

By GSNK M