Sava Strmec – Mladost 1:0
STRMEC SAMOBORSKI Igralište NC Lazina. Gledatelja: 100. Sudac: Komesar (Zagreb). Pomoćnici: Bilić i Mazal.

STRIJELAC: 1:0 – Petravić (47).

SAVA STRMEC: Đurđek – Marić, Brkić, Petravić, Šintić – Kos (od 90.Vrančić), Vidović (od 90.Manzin), Horvatinec (od 68.Grofelnik), Srpak – Smith (od 46.Plojović-Beriša), Regvar (od 68.Kostanjski). TRENER: Vladimir Tuweg.

MLADOST: Gugec – Vranić, Marović, D.Šipuš – Baniček, Pipalović, Filipović (od 86.Kihalić), Perić, Mioković (od 67.Cerovski) – Kožić, Alapić. TRENER: Ivica Vidović.
U zaostaloj utakmici 18.kola prvenstvene ‘karavane’ naši seniori poraženi su kod posljednje momčadi na ljestvici u Strmcu Samoborskom nakon obostrano rastrgane i nepovezane igre. Savi je takav nogomet odgovarao jer drugačije očito ni ne može igrati na neravnom terenu NC Lazine, a i pitanje je, prema viđenome danas, imaju li uopće kvalitetu za nešto više. S druge strane, Zeleni su se teško navikli na ‘igru bez igre’ pokušavajući pretežiti dio utakmice dugim loptama izbaciti u obećavajuće situacije Alapića i Kožića. Dok je Alapić pokušavao dobiti ‘zračne duele’, Kožić je uspijevao primiti loptu i osloboditi se pratnje, potrudivši se i za najveću priliku naših seniora na današnjoj utakmici. U 49.minuti Kožić je uputio projektil iz slobodnog udarca s nekih dvadesetak metara od gola domaćih, vratar Đurđek samo je pogledom ispratio let lopte koji je odsjeo na vratnici, blizu ‘rašlji’. Šteta, samo malo je nedostajalo Kožiću da potvrdi epitet najboljeg igrača utakmice, ovako su sve ‘lovorike’ otiške domaćem stoperu Petraviću koji je postigao gol vrijedan tri boda, a možda i ostanka Save u ligi. U 47.minuti domaći su izveli udarac iz kuta, oštro upućena lopta preletjela je cijelu obranu naših seniora da bi je na ‘drugoj stativi’ Petravić zahvatio glavom i pogodio mrežu za veliko slavlje ‘plavih’. Petravićev gol i Kožićeva ‘bomba’ bili su nagovještaj da bi drugo poluvrijeme, nakon razočaravjućeg prvog, moglo donijeti više nogometa na NC Lazini. No, i središnjica drugog poluvremena, kao i cijeli prvi dio, prolazi u bezuspješnim pokušajima obje momčadi da organiziraju protočni ‘pas’ i uspjelu napadačku akciju. U posljednjih 15 minuta utakmice Zeleni su pritisnuli domaće i kao plod inicijative došle su dvije prilike Alapića, obje u 84.minuti. Prvo Đurđek skida pokušaj našeg napadača s visine ‘šesnaesterca’, a zatim, po ubačaju iz kuta, Alapić pokušajem glavom svladava i Đurđeka, no na gol liniji ‘iskrsnuo’ je netko iz obrane ‘plavih’ i spasio čisti gol. U smiraju utakmice Sava je propustila stopostotnu priliku preko Plojovića-Beriše za podebljati pobjedu. No, i ovako mogu domaći biti prezadovoljni jer su praktički bez igre došli do tri boda, Tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica da je napadač Regvar u 65.minuti poslan na ‘hlađenje’ žutim kartonom suca Komesara, a nakon što je po dosuđenom zaleđu napucao loptu na krovove obližnjih kuća. Imao je Regvar u tom trenutku već žuti karton, Komesar mu je ‘progledao kroz prste’, a da je zaslužio i drugi, pokazala je zamjena koju mu je trener Tuweg pripremio već u 68.minuti. Tako je Sava dočekala posljednji zvižduk suca s 11 igrača u polju. Naši seniori, danas bez kapetana Lovrića, Hrnčevića, Handanovića i Miočinovića, ni u trećoj utakmici zaredom nisu našli put do mreže suparnika. U tome prvenstveno treba tražiti uzroke trećeg uzastopnog prvenstvenog poraza. Ako u subotu na gostovanju kod Ravnica u Zagrebu ne žele nastaviti ‘crni niz’, moraju početi zabijati.

FOTO: Detalji iz današnjeg sraza na NC Lazina u Strmcu Samoborskom

By GSNK M