Mladost – Vrbovec 1:5 (0:1)
Gradski stadion. Sudac: Krizmanić (Zagreb). Pomoćnici: Bedeniković (Zabok) i Lovrić (Zagreb).
STRIJELCI: 0:1 – J.Colarić (44), 1:1 – Hrnčević (63), 1:2 – Slišković (69), 1:3 – J.Colarić (80), 1:4 – Tolić (90), 1:5 – Slišković (90+4).
MLADOST: Zaccala – Vučak, Marović, Hadžić (od 46.Baniček) – Balen (od 66.Cvitanović), Korečić (od 46.Hrnčević), Ćavar, Mašić (od 79.Papić), Dolovčak (od 87.Gršić) – Amoateng, Bužanić. TRENER: Boris Perković.
VRBOVEC: Zrinščak – Frigan, Ćosić, Krizmanić, M.Tolić – Tomas, Babić (od 89.Trošić), Bubnjar (od 46.Slišković) – D.Colarić (od 86.Boroša), K.Colarić (od 46.Nakić) – J.Colarić (od 82.G.Tolić). TRENER: Dražen Biškup.
Zeleni su danas zabilježili najteži domaći poraz od povratka u trećeligaško društvo prije gotovo tri godine u utakmici koja je imala barem tri lica. Prvo je još jedno loše jesensko izdanje naših seniora, na trenutke i potpuno rastrojeno, očigledno opterećeno općim stanjem u klubu, ili bolje reći oko kluba s presudnim utjecajem nove gradske uprave koja je, izgleda, sklona pustiti ‘niz vodu’ sportski kolektiv s više od dvjestotinjak članova većinom najmlađih uzrasta i rezultatskim pa i društvenim dostignućima bez premca u novijoj sportskoj povijesti grada. Drugo lice je lice gostiju iz Vrbovca koji su zorno pokazali što znači izdići se kao feniks nakon prošle sezone kada su na jesenskoj stanci imali samo pet bodova, a na proljeće osvojili 31 bod i ostali u ligi. A treće lice današnje utakmice je još jedno teško shvatljivo izdanje jedne sudačke trojke u Petrinji, s mnoštvom pogrešnim procjena, na žalost gotovo u pravilu na štetu domaće momčadi. Klupa Zelenih imala je puno prigovora na situacije kod drugog i trećeg gola Vrbovca, iz klasičnih kontri koje su gosti odigrali nakon nedosuđenog zaleđa. Čudan je bio kriterij glavnog suca Krizmanića u dvije situacije (48. i 61.minuta) kada se Amoateng sjurio prema gostujućem golu, u obje je fauliran od gostujućeg igrača kao posljednjeg prije vratara Zrinščaka, ali bez isključenja za igrače Vrbovca. No, Zeleni su danas previše toga ponudili i poklonili gostima da bi se mogli nečemu nadati, počev od 44.minute kada je gostujući napadač Josip Colarić čekao i dočekao nesporazum naših stopera i vratar Zaccale i iz blizine poslao loptu u mrežu, u praktički prvom uspjelom napadu gostiju na utakmici. I kod drugog gola Vrbovca Zaccala je mogao bolje reagirati, kada je već dopušten izlazak Sliškovića pred gol Zelenih, dok je u 80.minuti Vrbovec nanizao tri napada u jednoj akciji na gol Zelenih dok Josip Colarić nije konačno probio neodlučnu obranu igrača u zelenoj opremi za 1:3. U posljednjih deset minuta igra naših seniora potpuno se raspala što se ne bi smjelo događati bez obzira na sve okolnosti. U takvom razvoju događaja potpuno je u drugom planu ostao eurogol Antonija Hrnčevića u 63.minuti za 1:1, pogodio je Hrna neobranjivo ‘slobodnjak’ s dvadeset metara i to je bio gotovo jedini bljesak napadačkih mogućnosti Zelenih u ovoj utakmici. Bez kapetana Lovrića i ozlijeđenog standardnog vratara Jelavića, naši seniori imali bi velikih problema i u srazu s slabijim sastavom od Vrbovca koji ipak ima nekoliko igrača (J.Colarić, D.Colarić, Slišković, Tomas) za gornji redoslijed lige, a ostali dosljedno i bespoštedno odrađuju zadaće koje im postavi trener Biškup. Sve u svemu još jedno petrinjsko nogometno poslijepodne ove jeseni s okusom poraza i gorčine.

By GSNK M