ČETVRTI JESENSKI REMI ZELENIH:
Mladost – Samobor 0:0
GRADSKI STADION Gledatelja: 100. Sudac: Bošnjak (Zagreb). Pomoćnici: Bilić i Jakopec.
MLADOST: Gugec – Vranić, Marović, Šipuš – Miočinović (od 46.Jandrić), Pipalović (od 68.Petrović), Lovrić, Mioković (od 46.Alapić), Baniček – Papić, Hrnčević. TRENER: Ivica Vidović.
SAMOBOR: Klemenčić – Čerkez, Ašanin, Husinec, Razum (od 46.Guliš) – A.Regović, Brdek (od 69.Brdarić), Rihtar (od 56.Krajačić), Zelenika (od 56.Vujić) – K.Regović, Frković (od 90.Kelava). TRENER: Sven Raić.
CRVENI KARTONI: A.Regović (31 – drugi žuti karton), Marović (74 – drugi žuti karton).
U pravoj prvenstvenoj ‘rovovskoj bici’, nakon rastrgane i nervozne igre s obje strane, Zeleni su u srazu s Samoborom odigrali i četvrti remi ove sezone i prvu utakmicu od početka prvenstva na svom terenu bez postignutog gola. Igrajući više od pola sata s igračem više u polju nakon isključenja Antonija Regovića u suparničkim redovima, naši seniori nisu se uspjeli nametnuti organiziranim i osmišljenim akcijama i tu treba tražiti uzrok što se brojčana prednost u polju nije sprovela i u vodstvo. Zadnju četvrtinu utakmice, nakon isključenja Marovića, nastala je brojčana ravnopravnost u polju koju su gosti iz Samobora iskoristili za dodatni pritisak na naš gol, ali također bez prave ideje i ‘zadnjeg pasa’ koji bi našu, danas besprijekornu obranu, stavio na velika iskušenja. Sve u svemu, remi je danas realan iskaz zbivanja na travnjaku Gradskog stadiona, a za nešto više Zeleni su imali prigode uglavnom iz prekida. U smiraju prvog dijela Lovrić i Hrnčević imali su ‘slobodnjake’ na visini šesnaestarca gostiju, no njihovi šutevi nisu imali dovoljno snage (Lovrić) i preciznosti (Hrnčević) za svladati sigurnog Klemenčića. Na otvaranju nastavka naši seniori zaigrali su povezanije nego u prvom dijelu, ušli su Alapić i Jandrić, proradila je lijeva strana napada na koju se pridodavao danas izvrsni Vranić iz ‘drugog plana’, no sve završnice naših akcija raščišćavao je tandem stopera Samobora Husinec-Ašanin. U 73.minuti Marović je bio prisiljen zaustaviti prekršajem Brdeka u izglednom prodoru prema našem golu, zaradio drugi žuti i crveni što je bio jasan signal da utakmica ide prema remiju. Bez Handanovića i Filipovića koji se u tjednu teže ozlijedio, pokušali su danas naši seniori ostvariti treću pobjedu u tekućem prvenstvu, ostavili sve po pitanju angažmana i energije na terenu, ali to danas nije bilo dovoljno u srazu s Samoborom koji su nakon nesigurnog ulaska u sezonu i smjene trenera stabilizirao i danas zgusnutom formacijom gledao prije svega ne izgubiti u čemu je uspio. Zaslužuju naši seniori svaku potporu u nastavku prvenstva, pogotovo u subotu kada idu ‘na noge’ Ponikvama u Zagrebu bez pouzdanog Marovića, ali i s vjerom da borbenim pristupom kakav je viđen i danas mogu do novih bodova.

By GSNK M