Mladim igračima petrinjske Mladosti i sisačke Segeste donirana sportska oprema

PORTAL 53:

Na Gradskom stadionu u Petrinji mladim igračima petrinjske Mladosti i sisačke Segeste uručena je sportska oprema koju je donirao Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Republici Hrvatskoj.
Donacija je rezultat uspješne suradnje Sisačko-moslavačke županije, počasnog konzula i sportskih klubova Mladosti i Segeste, a ovu opremu mladi nogometaši koristit će već na Dalmatinko cup-u (Međunarodni nogometni turnir za mlade KAŠTELA-TROGIR-SOLIN-SPLIT 02.-05.06.2022.).
Sportsku opremu dobili su igrači 2010. godište iz Petrinje i 2011. godište iz Siska, koji će uz potporu Sisačko-moslavačke županije sudjelovati na ovom natjecanju gdje se očekuje oko 900 djece iz Hrvatske i inozemstva.
Na uručivanju je bio i zamjenik petrinjske gradonačelnice Ivan Prskalo: „Sport je žila kucavica grada Petrinje, pravi simbol naše mladosti, naše životnosti i koliko god bi grad želio pomoći sportu, pomaže koliko može, ali to nikada nije dovoljno. Ovo je ujedno, osim što je to iskazana pomoć našim igračima, našim sportašima, petrinjskom sportu, ovo je još jedna simbolična gesta bratskog naroda Ukrajine s kojim smo se na neki način, zahvaljujući svoj nedavnoj prošlosti, solidarizirali i praktički svaka rana Ukrajine boli i ovaj grad, posebno zato što je to sve proživio i prošao svu tu golgotu. Dakle, ljubav se ljubavlju vraća, dobro se dobrim vraća i to se upravo sada ostvaruje, odnosno počasni konzul Ivica Pirić s donatorima sjetio se Petrinje i Siska, odnosno onih gradova koja su jako puno pretrpjeli i koji su svoju slobodu platili velikom i prevelikom cijenom. Svaki korak ovog tla natopljen je krvlju i mi to pamtimo i znamo kako je narodu Ukrajine, kraj svih svojih problema, kada se još netko sjeti našeg sporta i naše budućnosti onda to ima puno veću vrijednost, nego što je ova gesta koju su napravili ovi donatori.“
Kako je došlo do realizacije ove donacije počasni konzul Pirić je kazao: „Mi smo se unazad nekoliko mjeseci upoznali sa županom Celjakom glede jedne investicije koju dovodimo u ovaj kraj, odnosno ukrajinskog investitora „kralja piletine“, a ja sam i bivši nogometaš i ovdje sam igrao protiv Mladosti i Segeste, dok sam bio član Zagreba i Hajduka, tako da samo na spomen te djece odmah to i napravili. Isto tako, prošle godine sam pozvao igrače odavde na Dalmatinko cup, ali i ove godine isto tako, a što se tiče donacije nije to ništa specijalno, ni posebno i drago mi je da se ta djeca razvijaju. Znam koliko to znači i dok sam ja bio dijete i razvijao se kao nogometaš, koliko to njima znači za motivaciju, samopouzdanje i za njihovo odrastanje, tako da tu smo, pomoći ćemo i dalje i sve što treba stojimo na raspolaganju za pomoć nogometu, kako omladinskom, tako i seniorskom.“
Na donaciji se zahvalio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, te je naglasio: „Prošle godine su mlade nogometne snage Banovca iz Gline sudjelovale na Dalmatinko cup-u, a ove godine, u suradnji s počasnim konzulom Ivicom Pirićem, dovodimo momčadi Segeste i Mladosti. Ovo je prilika za naše mlade nogometne snage da se druže s vršnjacima iz cijele Hrvatske, ali isto tako i iz inozemstva. Na ovom turniru sudjelovat će više od 200 klubova, a naši mladi igrači bit će smješteni u Hotelu Medena i odigravat će svoje utakmice u Trogiru i u Kaštelima. Ovo je prilika za izgradnju uspomena za cijeli život, a što i je cilj ovakvog druženja i ovakvog turnira. Zadovoljstvo nam je što kao Sisačko-moslavačka županija možemo sudjelovati u organizaciji odlaska naših klubova na ovakav turnir i posebna zahvala ukrajinskom počasnom konzulu na donaciji trenirki, dresova i lopti.“, izvijestio je Portal 53.
FOTO: S primopredaje sportske opreme na Gradskom stadionu, donator Ivica Pirić (treći s lijeva), do njega predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije i bivši igrač našeg kluba Marko Badrić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i predsjednik Mladosti Franjo Ćosić (Foto: Jutarnji list)

 

By GSNK M