Mladost – Kurilovec 4:3 (1:3)
5.kolo 3.NL Centar
GRADSKI STADION Gledatelja: 100. Sudac: Novak (Zagreb). Pomoćnici: Šaško (Popovača) i Jurčević (Cetingrad).
STRIJELCI: 0:1 – Elijah (1), 0:2 – Salihović (8), 1:2 – Marović (17), 1:3 – Elijah (19), 2:3 – Horvatin (52), 3:3 – Žužić (82), 4:3 – Žužić (89).
MLADOST: Gugec – Vranić, Kos, Marović, Knežević (od 29.Bušić) – Lovrić, Vučak, Papić – Bičanić (od 76.Antonić), Miočinović (od 48.Žužić) – Horvatin (od 76.Baniček). TRENER: Ivica Vidović.

KURILOVEC: Išek – D.Banić (od 54.A.Banić), Završki, Vujnović, Caganić (od 64.Žlebečić) – Šarić, Sedlaček (od 83.Pršir), Salihović (od 64.Ferina), Novak – Starčević, Elijah (od 54.Selman). TRENER: Senad Harambašić.

CRVENI KARTON: Vujnović (drugi žuti – 89.)
Što reći, kakvu poruku poslati nakon današnje prezentacije Zelenih, pobjede i velikog preokreta u srazu s vrlo dobrim gostima iz Velike Gorice? Osim velikih čestitki na račun naših seniora i stratega Ivice Vidovića, treba, među ostalim, napomenuti da se ovakav ulazak u sezonu ne pamti unatrag dosta sezona – devet bodova iz četiri utakmice, to zaslužuje svaki respekt. A početak utakmice nije ni slutio na ovakav rasplet. Brzonogi napadač Kurilovca Elijah s dva gola i asistencijom bio je nerješiva enigme za obranu izabranika trenera Vidovića. Imao je Elijah podršku vezne linije ‘crveno-bijelih’ predvođene Šarićem i Sedlačekom koja je uspostavila dominaciju u posjedu lopte. Ne može se reći da Zeleni nisu imali odgovor na ofenzivu Kurilovca, ali jednostavno sve je u prvom dijelu otišlo na stranu gostiju. U nastavku potpuno druga slika. Trener Vidović naredio je visoki presing na suparničku polovicu, Lovrić, Vučak i Papić primakli su se bliže protivničkom golu. Namjere Zelenih nije poremetila ni ozljeda Miočinovića na otvaranju nastavka, ‘Arija’ je zamijenio raspoloženi Žužić, što se pokazalo fatalnim za goste. U 52.minuti pritisak igrača u zelenoj opremi dao je prvi rezultat. Branič gostiju Caganić predao je loptu Horvatinu duboko u polovici Kurilovca, Horvatin se sjurio na vratara gostiju Išeka, zaobišao ga, i poslao loptu u mrežu za 2:3. Nastavili su Zeleni pohode na gol gostiju, nekoliko obećavajućih akcija završilo se ili šutom u blok Kurilovca ili udarcima iz kuta. U 82.minuti naši seniori složili su jednu od najboljih akcija na današnjoj utakmici, brzom izmjenom pasova otvoren je prostor za snažan šut Vučaka u ravni šesnaesterca gostiju, Išek paradom odbija loptu u polje, najbrži na reakciji je Žužić i iz blizine šalje lopta u prazna vrata za 3:3 i erupciju oduševljenja na Gradskom stadionu! Nisu se naši seniori zadovoljili izborenim poravnanjem rezultata. U 89.minuti Šarić je u pokušaju iznošenja lopte prema središnjici pritisnut od naše vezne linije, Papić odnosi loptu i predaje Žužiću koji iskosa izlazi sam na Išeka i s desetak metara šalje loptu u dalji kut nemoćnog Išeka za 4:3 i prvo vodstvo Zelenih na utakmici! Poletjela je klupa Zelenih u zagrljaj dvostrukom strijelcu, bilo je jasno da su naši seniori nadomak velike pobjede. Do kraja Kurilovec je prijetio ubačajima pred naš gol, no stoperski tandem Kos-Marović bio je spreman za sve izazove. Dočekali su naši seniori posljednji zvižduk suca Novaka uzdignutih ruku, ovakav trijumf ne viđa se često! Već u srijedu izabranike trenera Vidovića čeka u Zagrebu odgođena utakmica 3.kola s Ponikvama u Zagrebu, a zatim i gostovanje vodećim Ravnicama u 6.kolu.Težak je to raspored, ali ovakvim Zelenima samo nebo je granica!

U OSTALIM UTAKMICAMA 5.KOLA: Maksimir – Zagorec 2:1, Gaj – Lučko 3:0, HAŠK – Tigar 0:2 i Ponikve – Ravnice 1:3.
TABLICA: 1. Ravnice 15, 2. Kurilovec 10 (-1), 3. Mladost 9 (-1), 4. Lučko 9, 5. Tigar 7 (-1), 6. Gaj 7…..11. Dinamo (OO) 6 (-1), 12. Maksimir 6, 13. Ponikve 4 (-1), 14. Sava Strmec 3 (-1), 15. Bistra 0 (-2), 16. HAŠK 0.

By GSNK M