Na Gradskom stadionu u Petrinji održana je Izvještajna godišnja skupština Nogometnog kluba “Mladost” na kojoj su prihvaćene značajne odluke bitne za daljnje funkcioniranje kluba u vrijeme kada „na svojim plećima“ broji 78 godina, izvjestio je Portal 53.

Uz prihvaćanje redovnih izvješća, prihvaćena je i ostavka dosadašnjeg predsjednika Igora Oriovića, te je razriješeno i dosadašnje čelništvo, a do izbora novog klubom će upravljati tročlano Povjerenstvo: Davor Ivić, Vedran Kovačević i Nikola Bartulić.

O njihovim daljnjim aktivnostima Davor Ivić je kazao: „Pošto je predsjednik kluba Igor Oriović dao ostavku koja je prihvaćena od strane Skupštine, morali smo razriješiti kompletan Izvršni odbor, Nadzorni odbor, direktora, tajnika, sportskog direktora, tako da je klub u jednoj točci sad gdje smo to razriješili, ostao bez vodstva, ali smo morali napraviti prijelazno rješenje, tako da je imenovano tročlano Povjerenstvo koje će voditi klub do Izborne skupštine, koja bi trebala biti u roku deset dana kada se obave razgovori sa svim bitnim čimbenicima i u Gradu, Županiji i sa sponzorima. Pokušat ćemo se konsolidirati, složiti novu upravu, napraviti neke možda promjene i u samom Izvršnom odboru, jer klub naš čeka, klub je u pogonu. Za nekoliko dana počinje prvenstvo, ušli smo u završnicu Hrvatskog kupa, igramo u Istri, idemo u Banjole, posle toga idemo kod Gaj Mača, klinci nam kreću prvenstvom i juniori su ušli u Drugu ligu, što je veliki uspjeh petrinjskog sporta, ne samo kluba. Očekujemo da će svi oni koji su mjerodavni, koji shvaćaju što znači klub s 300 članova, djece i ljudi, da treba tome dati potporu, isto kao i svim ostalim sportovima, ali vodeći računa da je stvarno nogomet najmnogoljudniji i najviše ima tih izdataka, putovanja, autobusa i svega toga da ćemo naći neko rješenje da Mladost nastavi tamo gdje joj je mjesto, to je za sada Treća liga i daj Bože da tako ostane sljedećih godina.“

Osvrnuo se i na uspjehe u mlađim kategorijama: „To je pogon 11-12 kategorija, imamo tamo i sportske radionice i za djecu s posebnim potrebama. Ta djeca su na sigurnom, ta djeca se uče sportu, ta djeca su maknuta s ulica i svih onih pošasti što danas mlade ljude izazivaju i što je najbitnije imamo rezultate. Mlađi i stari pioniri su igrali kvalifikacije s Ravnicama gdje nekim čudnim načinom nisu uspjeli proći dalje u višu ligu. Juniori su bili gore pri vrhu i ušli su u tu Drugu ligu gdje igramo s klubovima koji su bivši prvoligaši i to je stvarno nešto za pohvaliti, kao i Školu nogometa i sve trenere, te mislim da su to dovoljni pokazatelji da klub treba opstati i nastaviti dalje”, objavio je novinar i urednik Portala 53 Ivica Mioković.

FOTO: Portal 53

By GSNK M