ZELENI NAKON JEDANAESTERACA I VELIKE BORBE U SESVETAMA OSTALI NADOMAK ZAVRŠNICE KUPA

Sesvete – Mladost 3:1-0:0.
SESVETE Stadion Svetog Josipa Radnika. Gledatelja: 200. Sudac: Jurčević (Cetingrad). Pomoćnici: Crnčić (Vrbovec) i Bučar (Duga Resa).
JEDANAESTERCI: 0:1 – Lovrić, 1:1 – Gafaiti, Vučak – promašaj, 2:1 – Baltić, Hrnčević – Krkalić obranio, Babić – prečka, Hadžić – Krkalić obranio, 3:1 – Mijatović.
SESVETE: Krkalić – Rubić (od 91.Gafaiti), Brigić, Bičanić, Mihaljević (od 91.Oreč)- Baltić, Mijatović, Sunagić (od 46.Babić) – Stojanović (od 65.Topić), Montano (od 46.Martinez) – Mijić. TRENER: Dino Babić.
MLADOST: Jelavić – Dolovčak, Vučak, Hadžić, Saiti (od 102.Pavić) – Mašić (od 59.Godić), Lovrić, Ćavar (od 101.Hrnčević) – Baniček (od 91.Gršić), Cvitanović – Pličanić (od 59.Korečić). TRENER: Boris Perković.
Boljim izvođenjem jedanaesteraca drugoligaš Sesvete izbacio je naše seniore iz pretkola Kupa i tako spriječio veliko iznenađenje nadomak kojeg su Zeleni došli velikim htijenjem, požtrvovnošću i zajedništvom. Kada se tako postaviš i sreća te sklona pomaziti pa su domaći, većinom nadmoćni tijekom 120 minuta duge velike bitke na odlično pripremljenom travnjaku sesvetskog stadiona, promašivali iz pozicija iz kojih je bilo teže promašiti nego zabiti, a u 69.minuti i 109.minuti Zeleni su dočekali i zicere za pobjedu. U 69.minuti nakon Lovrićeva ubačaja iz kuta Vučak iz blizine poluvolejem šalje snažan udarac koji je fijuknuo kraj vratnice gola domaćih. U 109.minuti izvrsna akcija u trokutu Korečić-Godić-Hrnčević koji se sjajno otvorio na lijevom krilu napada i ušao u dubinu šesnaesterca, šutirao pokraj Krkalića i kada su svi već vidjeli loptu u mreži, ona odlazi pored suprotne vratnice. Šteta što Zeleni u toj prilici nisu napravili još taj milimetar do cilja, nakon što su bespoštedno gradili put prema pobjedi. No, valja reći da je naš najbolji igrač na terenu bio vratar Petar Jelavić koji je izlazio kao pobjednik iz srazova s napadačima Sesvetama u svim zamislivim situacijama – nakon razantnih šuteva s distance i iz šesnaestarca, iz gužvi kada bi ‘crveno-crni’ pokušali jednostavno ugurati loptu u mrežu i, konačno, iz pet-šest čistih izlazaka domaćih ‘oči u oči’ s Jelavićem. Uvijek bi zelena jedinica bila brža, odlučnija i sigurnija od suparnika i tako bila najzaslužnija za izboreni remi u regularnom toku i u produžecima. Velike čestitke našim seniorima i treneru Perkoviću na današnjoj prezentaciji! Igra i kompletan pristup Zelenih u Sesvetama udahnili su, bez obzira na poraz, veliki optimizam u naše redove uoči nedjelje i starta 3.HNL Središte kada Zeleni idu na noge Trnju čiji se trener Rajko Vidović danas došao uvjeriti u Sesvete kakav ga suparnik čeka na prvenstvenoj premijeri.

By GSNK M