ZAVRŠILA ZIMSKA STANKA ZELENIH – MATANOVIĆ POVEO MOMČAD U PRIPREME:
Prozivkom prvotimaca, obraćanjem čelnika kluba i prvim treningom u nedjelju su počele pripreme naših seniora za nastavak prvenstva 3.NL Centar. Predsjednik kluba Igor Oriović odmah je dao do znanja igračima i treneru Milanu Matanoviću što je cilj kluba u nastavku prvenstva.
– Naš plan je ostanak u 3.NL Centar, nadam se da smo svi spremni za ostvarenje tog plana. Do početka prvenstva radovi na infrastrukturi Gradskog stadiona biti će završeni – kazao je prvi čovjek našeg kluba. Direktor kluba Davor Ivić otkrio je da se radi na pojačanjima igračkog kadra, ali da, istaknuo je, neće biti dovođenja novih igrača ‘reda radi već samo onih koji će biti bolji od svakog igrača u postojećem kadru’.
– Na startu proljetnog dijela prvenstva čekaju nas, u prva četiri kola, tri domaće utakmice i tu moramo početi hvatati bodove. Dosta toga propustili smo u jesenskom dijelu prvenstva, ali imamo priliku sve to nadoknaditi. Mladost mora ostati u Trećoj ligi, to zaslužuje, tu joj je mjesto – poručio je Ivić.
Trener Milan Matanović u intervjuu za Petrinjski radio nakon obavljene prozivke najavio je da će momčad imati pet tjedana pripremama i šest do sedam pripremnih utakmica.
– Ostanak u ligi je dostižan, to moramo napraviti. Ova ekipa je dovoljno kvalitetna za ostanak, a uz neka pojačanja i za gornji dio tablice. Igrački kadar uvjetuje obaveza da tri mlada igrača počinju utakmicu, što automatski znači da ih morate imati šest u kadru. Momčad je jaka onoliko koliko su dobri mladi igrači. Što se tiče jesenskog dijela prvenstva, ne mogu reći da se igrači nisu trudili, da nisu dali sve što su mogli. No, falila nam je realizacija, što je dijelom bio problem zbog ozljeda naših napadača – kazao je Matanović. Govoreći o izazovima u proljetnom dijelu prvenstva, strateg Zelenih izrazio je očekivanje da nam na proljeće predstoji teška borba.
– Iz lige će ispasti tri do pet ekipa. Najbolje je plasirati se minimalno na 10.mjesto, to jamči sigurnost ostanka u ligi – poručio je Matanović, iznijevši i plan pripremnih utakmica. Prva provjera Zelenih je već u subotu, 27.siječnja kada na Gradski stadion stiže Naftaš Ivanić. Slijede testovi s Segestom (srijeda, 31.siječnja), Mraclin (3.2. u Petrinji), TŠK u Topolovcu (10.2.), Moslavac Popovača (17.2. u Petrinji) i ‘generalka’ s Frankopanom u Galdovu 24.veljače. Start prvenstva je 2.ožujka kada na Gradskom stadionu gostuje Tondach iz Bedekovčine.
FOTO: S prvog okupljanja Zelenih na Gradskom stadionu nakon zimske stanke foto Portal 53
Prikaži analitiku i oglase
Promoviraj objavu
Sviđa mi se

Komentar
Podijeli

By GSNK M