TREŠNJEVKA NANIJELA ŠESTI PRVENSTVENI PORAZ ZELENIMA KOJI SU SE PROPISNO ISPROMAŠIVALI:
Trešnjevka – Mladost 1:0 (0:0)
10.kolo 3.HNL SREDIŠTE
ZAGREB Igralište Graba. Bez gledatelja. Sudac: Spudić (Ivanić Grad).
STRIJELAC: 1:0 – Mandić (48).
TREŠNJEVKA: Vojnić – Puklin (od 46.Burmudžija), Radanović, Matošević, Kegelj (od 78.A.Martinko) – Tičak, Zelić (od 46.Fajdiga), Mandić (od 78.M.Martinko) – Agatić, Burić – Josipović. TRENER: Renato Jurčec.
MLADOST: Jelavić – Marović (od 61.Saiti), Hadžić, Vučak – Dolovčak (od 85.Gršić), Mašić, Lovrić, Ćavar, Cvitanović (od 61.Balen) – Amoateng, Bužanić (od 73.Korečić). TRENER: Boris Perković.
Trenutak dekoncentracije na otvaranju drugog poluvremena sraza s Trešnjevkom na kultnoj Grabi koštao je naše seniore šestog prvenstvenog poraza. U utakmici u kojoj su izabranici trenera Perkovića nizali opasne pohode i stopostotne prigode, a Trešnjevka uglavnom davala nepovezanu i plašljivu igru, odluka je pala u 48.minuti. Fajdiga je prošao desnim bokom naše obrane kao na lakšem treningu i poslužio na visini šesnaesterca Mandića čiji je udarac precizan, u donji kut vratiju nemoćnog Jelavića za 1:0. Neuspjeh naših seniora da drugo gostovanje zaredom sačuvaju svoju mrežu netaknutom tim je teži jer je danas iskušana varijanta s tri stopera koja je u prvom poluvremenu djelovala besprijekorno. Iako su i u prvom poluvremenu propustili dvije vrlo izgledne prigode, naši seniori zapucali su seriju zicera između 50. i 60.minute. Praktički odmah nakon primljenog gola Amoateng je idealno centrirao za Ćavara koji je primio loptu neometan na desnom krilu našeg napada, primirio je, a zatim se odlučio na razantan udarac koji pogađa domaćeg vratara Vojnića u glavu. Gotovo u idućem napadu Mašić je poslužio nečuvanog Lovrića na ‘petercu’ kaznenog prostora suparnika, trzaj glavom našeg kapetana usmjerio je loptu pokraj Vojnića, ali i gola Trešnjevke. U 58.minuti Vojnić je skinuo pokušaje Amoatenga i Bužanića iz neposredne blizine, istina iskosa, ali ne toliko da se ne bi bolje ciljalo. Ćavar je u 60.minuti uputio dobro odmjeren i jak šut s dvadesetak metara, Vojnić je spašavao svoju mrežu ‘boksanjem’. Cvitanović je seriju opasnih pohoda momčadi u crvenoj opremi u 61.minuti zaključio solo prodorom i dodavanjem za Bužanića čiji je udarac blokiran u posljednji trenutak. U 85.minuti ništa nisu mogli ni Vojnić ni blok Trešnjevke kada je Lovrić centrirao za Hadžića čiji je udarac glavom loptu usmjerio na prečku vratiju nemoćnog Vojnića, a ni na odbitku nije bilo sreće za ‘crvene’, lopta po pokušaju Amoatenga odlazi pokraj vratiju. Trešnjevka je kraj dočekala doslovno ‘na konopcima’, ali što to vrijedi, kronična boljka naših seniora od početka sezone, neefikasnost, i danas je došla do izražaja.
OSTALI REZULTATI 10.KOLA: Karlovac – Zagorec 3:3, Dugo Selo – Maksimir 2:0, Vrbovec – Lučko 1:4, Kurilovec – Lukavec 4:1, Segesta – HAŠK 0:1, Ravnice – Trnje 0:0 i Vrapče – Bistra 4:1. Gaj i Ponikve igraju sutra.

By GSNK M