Ponikve – Mladost 0:0
8.kolo 3.HNL Središte
ZAGREB Igralište u Stenjevcu. Gledatelja: 100. Sudac: Debogović (Bjela Gorica).
PONIKVE: Orlović – Bakarić, Bagarić, Žejavac, Brcko (od 81.Lojber) – Kahlina (od 46.Preradović), Adžaga (od 46. Azizi), Andrašec – Berić, Miklečić – Brajko (od 87.Vukadin). TRENER: Tomislav Gričar.
MLADOST: Jelavić – Dolovčak, Vučak, Hadžić, Baniček (od 90.Marović) – Mašić, Ćavar, Lovrić – Balen (od 69.Korečić), Cvitanović (od 89.Hrnčević) – Amoateng. TRENER: Boris Perković.
Današnjim remijem kod zagrebačkih Ponikvi naši seniori prekinuli su niz poraza u posljednja tri kola i vratili toliko potrebno samopouzdanje. No, prema viđenome na poslovično lošem travnjaku igrališta u Stenjevcu, podjelom bodova više mogu biti zadovoljni domaći čiji je najbolji pojedinac bio vratar Orlović. Istina, nisu naši seniori u serijama prigoda prijetili domaćinu, no ono što su stvorili izabranici trenera Perkovića u završnici napadačkih akcija bile su vrlo izgledne situacije u kojima se uvijek našao i danas pokretljivi, agilni i teško zadrživ Seth Amoateng, ali bez potrebne mirnoće kada je trebalo matirati suparnika. Najveću šansu Amoateng je imao u 36.minuti, proigran iskosa, na nekih sedam metara od gola Ponikvi, neometan, naš napadač odlučio se za siloviti udarac koji odlazi iznad grede. Samo dvije minute kasnije Amoateng se otvorio na visini ‘bijele točke’ u šesnaestercu Ponikvi za ubačaj Balena, lopta mu je stigla poluvisoko i Seth iz naskoka opet tuče iznad grede. Do poluvremena još dvije izgledne situacije za Amoatenga, ali ne tako izrađene kao prethodne dvije. Valja izdvojiti 44.minuti kada je nakon kornera Amoateng zahvatio loptu iz voleja, ali sada je Orlović sjajnom paradom spasio domaće najgoreg. U još dva navrata u prvom dijelu Orlović je bio siguran na pokušaje naših seniora danas u crvenoj opremi, pa se stekao dojam da je danas nesavladiva prepreka. U nastavku je novi trener Ponikvi Gričar, vidjevši da je vrag odnio šalu, pojačao svoju obranu dvostrukom izmjenom, ali je i stasitog Bagarića gurnuo na zadnjeg veznog, pa je prostora za naše seniore na suparničkoj polovici u nastavku bilo daleko manje nego u prvome dijelu. S druge strane uspjeli su domaći u nekoliko navrata opasno zaprijetiti našem golu, ali Jelavić je danas, kao i uža obrana predvođena stoperskim tandemom Vučak-Hadžić, bila vrlo sigurna. Ako Zelene mora zabrinuti podatak da četvrtu utakmicu zaredom nisu pronašli put do mreže suparnika, ohrabruje ipak podatak da obrana već drugu utakmicu zaredom nije tako propusna kao u prvih šest kola prvenstva kada se primilo 15 golova. Čestitke igračima i treneru Perkoviću, kojem je raspoloživi kadar proširen povratkom Ivana Marovića u zeleni dres, na osvojenome bodu!

By GSNK M