U organizaciji GSNK Mladost i pod pokroviteljstvom Petrinjskog sportskog saveza u subotu je održan tradicionalni 23. memorijalni nogometni turnir „Damir Horvatić“ u konkurenciji Prstića (2015. i mlađi) i Limača (2013. i mlađi).

Po izuzetno teškom i vrućem vremenu uspjeli smo turnir dovesti do samog kraja iako nije bilo ugodno ni navijačima u hladu, a pogotovo igračima na terenu

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog turnira NK Metalac Sisak, NK Češko Selo, JVP Grada Petrinje, Gradu Petrinja, Komunalcu Grada Petrinje, upravi kluba na čelu s predsjednikom, veteranima, trenerima, roditeljima, Caffe baru Snoopy, Trač baru, Pekarni Edi, Petrinjskom sportskom savezu, Nogometnom savezu SMŽ, Petrinjskom radiju i Portalu 53 te svim klubovima koji su došli na naš turnir. Zahvaljujemo se i obitelji Horvatić koji već 23. godinu dolaze obilježiti naš turnir.

U konkurenciji Prstića sudjelovalo je 10 momčadi raspoređenih u dvije skupine, a u konkurenciji Limača 16 momčadi raspoređenih u četiri skupine.

Na početku Turnira svim igračicama i igračima su se obratili i zaželjeli ugodan boravak i puno sportskih uspjeha Igor Oriović, predsjednik GSNK Mladost, Ivica Horvatić, Damirov otac, Marko Badrić, predsjednik ZSUIS SMŽ i PSS-a – izaslanik sisačko-moslavačkog župana, Davor Ivić, član IO HNS-a, predsjednik NS SMŽ i direktor NK Mladost, te u ime Grada Petrinje Robert Polanšćak, predsjednik GV Grada Petrinje, koji je i otvorio natjecanje, dok je sve blagoslovio don Ivo Borić, policijski kapelan, a svi su, uz mlade igrače Mladosti, položili vijence i svijeće kod Spomen ploče preminulim petrinjskim nogometašima.

Nakon odigravanja po skupinama rezultati za konačni poredak su:

prstići –

za 3. mjesto: DREAM TEAM(Srbac) – MLADOST 2015(Petrinja) 0:1

za 1. mjesto: BAN JELAČIĆ(Vukovina) – ŠKOLA NOGOMETA M-M(Zagreb) 0:1

Konačni poredak je: 1. ŠKOLA NOGOMETA M-M, 2. BAN JELAČIĆ, 3. MLADOST 2015, 4. DREAM TEAM

limači –

za 3. mjesto: SEGESTA(Sisak) – BAN JELAČIĆ(Vukovina) 2:0

za 1. mjesto: GOOD BOYS GORICA(Velika Gorica) – DREAM TEAM(Srbac) 1:0

Konačni poredak je: 1. GOOD BOYS GORICA, 2. DREAM TEAM, 3. SEGESTA, 4. BAN JELAČIĆ

Također, održano je i natjecanje u pucanju penala u obje konkurencije, a najuspješniji su bili:

prstići –

VRATAR: Fatih Hodžić

IGRAČ: Matej Jakovljević

limači –

VRATAR: Gabriel Jurina

IGRAČ: Patrik Lojen

Na kraju proglašeni su i „DREAM TEAM“-ovi turnira među kojima su i po tri najbolja pojedinca:

prstići –

MATEO PAVELIĆ (najbolji igrač), ANA MALINOVIĆ (najbolja vratarka), STEFAN PAŠALIĆ, IVAN PENTEK, LEONARDO POPOVIĆ (najbolji strijelac – 3 pogotka), LUKA KOVAČIĆ i JOSIP POLIĆ

limači –

LANA MATEJČIĆ, KOSTA MILIJAŠ (najbolji igrač), MARKO RADOSAVAC, MARKO SORIĆ, MATEJ PALAIĆ, BRUNO JURIŠIĆ (najbolji strijelac – 3 pogotka), JURICA TRUPČEVIĆ i ALEN IVEKOVIĆ (najbolji vratar)

Fotografije pogledajte na poveznici Portala 53 našeg novinara gosp. Ivice Miokovića kojem se i ovim putem zahvaljujemo što je s nama u organizaciji i nije propustio niti jedan naš turnir.

Hvala svima i vidimo se sljedeće godine na 24. Turniru “Damir Horvatić”! (Škola nogometa GSNK Mladost)

By GSNK M